
Stap 1: Zilveren huid verwijderen
Vaak zit er aan één kant van de varkenshaasjes een dikke, zilverkleurige schil.
Gebruik een scherp mes om er zoveel mogelijk van te verwijderen.
Stap 2: Droge pekel
Terwijl de varkenshaasjes op je snijplank of een pan liggen, breng je ongeveer 1 theelepel grof koosjer zout aan op de bovenkant van elke varkenshaas.
Zet de varkenshaasjes minimaal 2 uur in de koelkast maar een nacht is nog beter.
Het zout trekt de sappen naar de oppervlakte. Die sappen zullen dan het zout oplossen en de zoute pekel zal weer in het vlees worden opgenomen.
Dit verhoogt de smaak, maar wat nog belangrijker is, het veroorzaakt een reactie in de eiwitstrengen waardoor ze iets afwikkelen waardoor het vocht in de vezels kan komen.
In de loop van de tijd beginnen de eiwitstrengen zich weer aan te spannen en raakt het vocht erin opgesloten.
Tijdens het koken gaat er vocht verloren, maar omdat een deel van het vocht vastzit in de eiwitstrengen, wordt het sappiger dan een varkenshaas die niet gepekeld is.
Lees mijn artikel over pekelen
Opmerking: Na het pekelen is naspoelen niet nodig.
Stap 3: Wikkel met spek
Sommige mensen maken deze echt ingewikkelde weefsels met spek die ze vervolgens om de varkenshaas wikkelen. Als je dat wilt doen, geen probleem, maar naar mijn mening is het prima om het een beetje te “freestylen”.
Of dat is tenminste wat ik deed, dus ik geef je toestemming om een beetje te zijn lui efficiënt met deze stap.
Ik gebruikte ongeveer 5 plakjes spek voor elke varkenshaas.
Eenmaal ingepakt, heb ik ze voorzichtig verplaatst naar een pan met een rek.
Stap 4: Breng kruiden aan
Ik heb ervoor gekozen om mijn . te gebruiken originele rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) op een van de varkenshaasjes en my Texaanse stijl wrijven (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) aan de andere kant.
Beide rubs waren hier echt goed in, maar ik ben vooral een voorstander van de originele rub op varkensvlees. . die zoetheid past echt goed bij varkensvlees.
Stap 5: Rooktijd
Stel uw roker in om te koken op 225 ° F (107 ° C) met indirecte warmte. Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij.
Ik heb pecannoten en esdoorn gebruikt om te roken, maar je kunt je favoriete rookhout gebruiken of wat voor rookhout dan ook dat je beschikbaar hebt.
Als de smoker klaar is, plaats je de pan met de varkenshaasjes op de smoker
Laat ze ongeveer 2 uur koken of tot ze in het dikste deel 63 ° C (145 ° F) hebben bereikt.
Als je het spek wat hoog vuur wilt geven om het knapperig te maken, verplaats je de pan naar je oven onder de grill als ze in het dikste deel 140 ° F (60 ° C) bereiken.
Houd ze goed in de gaten, want dit duurt maar een paar minuten en ze zullen snel verbranden als je niet oppast. Als de bacon begint te sissen, haal je ze uit de oven.
Stap 6: Rust en plak
Laat ze ongeveer 10 minuten rusten alvorens ze aan te snijden.
Snijd ze in stukjes van ongeveer -inch dik en serveer onmiddellijk.
Deze zijn geweldig als voorgerecht met typische zondagse fixin’s of ze werken ook geweldig op sliderrolls.
creditSource link