Schroeiende steaks op een houtskoolschoorsteen

Over de steaks

Ik heb deze 6 ounce, top entrecote van goodranchers.com om te beoordelen en ik heb ze 24 uur voordat ik ze nodig had uit de vriezer gehaald, zodat ze tijd hadden om te ontdooien.

Deze zijn ongeveer inch dik.

Je kunt hiervoor elke soort biefstuk gebruiken, maar je tijd hangt af van de dikte van de biefstuk en hoe gaar je ze wilt.

Stap 1: Droge pekel – het zout

Leg de steaks op een pan met een rooster om ze droog te pekelen.

De regel is ½ theelepel per pond grof koosjer zout, maar ik meet zelden. Ik strooi het zout op de steaks zodat het eruitziet als een gesuikerde gumdrop.. dat geeft me de juiste hoeveelheid dekking, zodat de steak smaakvol is maar niet te gezouten.

Als je het zout wilt afmeten op basis van het gewicht van je steaks, dan kan dat, maar ik “kijk” het liever. Het is belangrijk op te merken dat ik waarschijnlijk meer gebruik dan wat de “regel” vereist, maar mijn steaks zijn NOOIT te gezouten. Hierin zit veel speelruimte en naar mijn mening is de regel ZEER conservatief.

Ik breng het zout alleen aan op de bovenkant van de steaks.

Hier zijn mijn steaks met de dekking die ik meestal gebruik:

Een close-up:

IMG 0538

Het zout begint onmiddellijk vocht naar het oppervlak van het vlees te trekken en na ongeveer 15-20 minuten zullen de vleessappen op de biefstuk druppelen.

Dan is het tijd om de rub aan te brengen.

Stap 2: Droge pekel – de smaakmaker

ik gebruik mijn Jeff’s Texaanse stijl rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) omdat het een van de meest complete en smaakvolle rubs is die je kunt gebruiken voor steaks, hamburgers, borst, enz. Het bevat weinig zout, een grote smaak en je zult niets beters vinden.

Nu het zout al dat vocht naar de oppervlakte heeft gebracht, kun je de bovenkant van de steaks goed besprenkelen met de rub in Texas-stijl.

IMG 0541

Plaats de gezouten/gekruide steaks in de koelkast, pan en al, voor minstens 2 uur, langer is beter en een nacht is perfect.

Stap 3: Rook

Ongeveer 30 minuten voordat u klaar bent om de steaks te roken, zet u uw roker aan de gang.

Stel de roker in om te koken op 225 ° F (107 ° C) met behulp van indirecte warmte. Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij.

Ik gebruik graag eikenhout of pellets voor rook, maar je kunt gebruiken wat je hebt of wat je verkiest.

Als de smoker klaar is, plaats je de steaks in de smoker op het rookrooster of als je een pan met een rek hebt, kun je de hele pan met steaks gewoon in de smoker zetten.

IMG 0556

Voor een medium rare afdronkwe willen ze koken tot ongeveer 110 ° F (43 ° C) voordat we ze omgekeerd schroeien tot 128 ° F (53 ° C)

Als je ze min of meer gaar wilt, kun je je afwerktemperatuur aanpassen om ze ongeveer 15-20 graden te verwijderen voordat ze die gaartemperatuur hebben bereikt.

Stap 4: Omgekeerde Sear

Wanneer de steaks ongeveer 20 minuten niet gaar zijn of hun “verwijder” temperatuur hebben bereikt, is het tijd om de houtskoolschoorsteen klaar te maken voor het aanbraden van steaks.

Hier zijn mijn instructies voor het aansteken van een houtskoolschoorsteen als dit nieuw voor u is.

IMG 0568

Gebruik een klein rookrooster, een klein stukje strekmetaal, enz. om bovenop de houtskoolschoorsteen te plaatsen om als rooster voor de steaks te dienen.

Leg de steaks een voor een op de houtskoolschoorsteen en ga aan alle kanten aan de slag met het dichtschroeien van steaks. Houd ze goed in de gaten en draai ze om als ze de kleur en schroeiplek hebben die je aan één kant verkiest.

IMG 0574

Als je ze eenmaal hebt omgedraaid, gebruik je een vleesthermometer die direct kan worden gelezen om er zeker van te zijn dat ze het gewenste gaarniveau hebben bereikt.

Ik gebruik de nieuwe ThermoWorks Thermapen One die in slechts 1 seconde leest!

Zet een pan klaar met folie erop zodat je de steaks warm kunt houden tot je klaar bent met het dichtschroeien van de steaks.

Stap 5: Rust en serveer

Als je klaar bent met het aanbraden van steaks, haal je ze in huis en serveer je ze meteen.

IMG 0607 1

Opmerking: Door ze in de pan te laten terwijl je alle andere steaks dichtschroeit, krijgen ze standaard een rusttijd onder aluminiumfolie en zijn ze klaar om te serveren als je ze in huis haalt.

Deze waren zo goed dat ik bijna een hele steak aan het aanrecht at voordat ik de anderen serveerde!

Perfect gezouten en gekruid en de kleur was prachtig!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Hapman.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart