Maak thuis je eigen spek

Een woord over het genezen van zout #1

Vrijwaring: Uithardingszout kan gevaarlijk zijn bij gebruik in zeer grote hoeveelheden. De hoeveelheden die in dit recept worden gebruikt, zijn VEEL lager dan wat onveilig is en je kunt er zeker van zijn dat als je dit recept volgt, je GOED binnen de limieten zit en je je er geen zorgen over hoeft te maken.

Ik heb dit jarenlang bestudeerd voordat ik probeerde iemand anders te vertellen hoe het moest en toch raad ik alleen nat zouten, halfheet roken en koken van het vlees aan op veilige eettemperaturen, omdat dat de veiligste methode is. Het drogen en koud roken van spek laat ik over aan de professionals.

De 1 ounce (ophopende TBS) die ik gebruik en aanbeveel voor 1 gallon water in dit recept is absoluut minimaal gebruik en alleen voor reproductie van de smaak die we gewend zijn in ons spek. Het is uiterst veilig in deze hoeveelheden.

Dat gezegd hebbende, moet u altijd voorzichtig zijn bij het gebruik van uithardingszouten om ervoor te zorgen dat u correct meet en veilige uithardings- en kookmethoden volgt.

Deze tutorial is geen verklaring dat ik alles weet over het genezen van bacon. Ik ben een student in het genezen van bacon en deel gewoon wat ik in de loop der jaren zorgvuldig heb onderzocht en geleerd. Alles wat u doet is op eigen risico en als u denkt dat u deze instructies niet nauwkeurig kunt volgen, ga dan niet verder. Koop je bacon al gemaakt in de winkel en wees blij.

Nu verder..

Je kunt dit bij Amazon kopen of je kunt het lokaal vinden bij slagerijen, enz.

Enkele andere namen voor pekelzout #1 zijn instacure #1, Praagse poeder #1 en roze pekelzout #1.

Voor dit recept voegen we 1 ons roze uithardingszout #1 toe aan een liter water. Een gemakkelijke manier om een ​​ons hiervan af te meten, is door een ophopende TBS te gebruiken (leerde dit van een man die zijn hele leven vleeswaren te koop maakte en zijn vader deed hetzelfde).

Hier is mijn 1 ons genezend zout # 1 (ophopende TBS):

IMG 3996

Stap 1: Maak de uithardende pekel

Plaats 1 gallon koud water in een grote voorraadpot of een andere grote container.

Voeg in dat water 1 ounce (gelijk aan 1 volle TBS) pekelzout #1, ½ kopje witte suiker, ½ kopje donkerbruine suiker en ½ kopje grof koosjer zout toe.

Gebruik een houten lepel om dit mengsel ongeveer 1 tot 2 minuten te roeren, of totdat alles is opgelost in het water.

Zet de pekel opzij.

IMG 4002

Stap 2: De varkensbuik beter hanteerbaar maken

Om de varkensbuik beter hanteerbaar te maken en om hem beter in containers van huishoudelijke afmetingen te laten passen, raad ik aan om hem meteen in tweeën of in drieën te snijden.

Ik snij de mijne meestal doormidden.

Je kunt het ook heel laten als je dat liever hebt, maar je hebt een vrij grote bak nodig zodat het erin past.

Ik heb nog geen winkel gezien die halve varkensbuik verkoopt, maar als je er een vindt, kun je deze stap overslaan.

Stap 3: Varkensbuik in pekel

Plaats de varkensbuik in uw pekelbak en giet de pekel over het vlees om te bedekken.

IMG 4015

Als om wat voor reden dan ook de pekel de buik van het varken niet bedekt, maak dan gewoon een nieuwe batch. De grootte van je container en de relatieve grootte van de buik van het varken bepalen hoeveel pekel je nodig hebt.

Ik gebruik een diepe rubbermaid-container van 6 liter van de “w” -markt met een rood deksel en een doorzichtige bodem. Een hele varkensbuik in tweeën gesneden past er perfect in met 1 gallon pekel als je gewoon iets wilt kopen dat werkt.

Als de varkensbuik boven het wateroppervlak drijft, plaats dan een zak met ritssluiting vol ijs bovenop het vlees om het vast te houden. U kunt ook een kleine kom, schotel, enz. gebruiken om het te verzwaren.

Het is belangrijk dat het buikspek tijdens het uitharden onder water staat.

Stap 4: De 10 dagen wachten

Zet het met de deksel op de container 10 dagen in de koelkast.

IMG 4018

Gedurende deze tijd moet u de kom elke dag openen en de stukken vlees omdraaien, verplaatsen, omdraaien, enz.

Dit is om ervoor te zorgen dat alle kanten en delen van het vlees gelijkmatig worden uitgehard.

Stap 5: De baktest

Op dag 11 is het wachten voorbij en is het tijd om verder te gaan, maar niet zo snel, oh ongeduldig!

We moeten ervoor zorgen dat het zout perfect voor JOU is voordat we te ver opschieten. De ½ kopje grof koosjer zout brengt je in het juiste bereik en ik denk dat het voor de meesten van jullie perfect zal zijn, maar het is nog steeds een goede gewoonte om er absoluut zeker van te zijn.

Haal het buikspek uit de pekel en snijd een klein stukje vlees van een van de randen af.

Bak dat stuk in een pan net als elk ander stuk spek.. lekker bruin en knapperig!

frituurtest aan de gang

Proef het en kijk wat je van het zoutgehalte vindt.

Bacon hoort een lekkere zoute smaak te hebben, maar het mag niet te zout zijn.

Als het te zout is:

Dump de uithardende pekel, spoel de container. Plaats de varkensbuik terug in de container en bedek met koud, zoet water.

Plaats de container terug in de koelkast voor 4-6 uur, waar een deel van het zout uit de varkensbuik in het zoete water zal lekken.

Doe nog een baktest.

Als het nog steeds te zout is, herhaal dan het weken met vers water en nog een baktest.

Doe dit totdat het perfect is voor jou en je gezin.

Als het perfect is:

ga naar de volgende stap.

Stap 6: Dep droog en aan de lucht drogen in de koelkast

Het buikspek neemt tijdens het uitharden veel water op en we willen de buitenkant van het buikspek lekker droog laten worden zodat het beter gaat roken en een beter product wordt.

Dep de buitenkant van het vlees droog met keukenpapier en plaats het vlees op een pan met een rooster.

droog deppen

Zet het terug in de koelkast voor 24 uur.

Ik heb gehoord dat mensen dit maar 4-6 uur doen en het lijkt goed te werken, maar ik denk dat 24 uur veel beter is en je hebt hier zo lang op gewacht, ga je gang en maak het goed af!

Stap 7: rooktijd (eindelijk)

Het is tijd om dit spul eindelijk op te roken en er een heerlijke plak spek van te maken!

Steek de roker aan en zet hem op indirecte warmte op ongeveer 180 ° F (82 ° C) indien mogelijk met veel rook. Ik hou het meest van hickory, pecannoot en esdoorn en/of een mix hiervan. In een pelletroker heb ik ook veel geluk gehad met deze en verschillende wedstrijdmelanges.

Pelletrokers werken hier heel goed voor als je er een hebt die goede rook produceert. Sommige pelletrokers zijn gewoon grills, ze roken niet veel, zelfs niet bij lage temperaturen, maar ik dwaal af!

Als de hitte goed is en je rook goed, leg je het buikspek precies op het rooster en sluit je het deksel.

in roker

Bij deze temperatuur, je kunt verwachten dat het tussen de 6-8 uur duurt. De laatste 2 varkensbuiken die ik heb gedaan duurden precies 7 uur, maar de dikte, de werkelijke rooktemperatuur en zelfs het weer zullen een grote rol spelen in hoe lang het werkelijk duurt.

We zijn op zoek naar die varkensbuik om in het dikste deel 145 ° F (63 ° C) te bereiken.

Laat de magie gebeuren!

Stap 8: Klaar om nog te snijden?

Wanneer de varkensbuik bereikt 145 ° F (63 ° C) in het dikste deel het is klaar om te snijden, maar ik raad aan om het een paar uur in de vriezer te leggen om het steviger te maken. Dit maakt het een stuk makkelijker om te snijden.

Ik stopte mijn helften in jumbo zip-top zakken en ongeveer 2 uur in de vriezer.

Ik trek dan de ene helft eruit en snijd hem in stukken voordat ik de andere eruit haal om te snijden.

Stap 9: Hoe te snijden?

Regel 1: Snijd over de draad om het spek malser te maken.

Ik gebruik een goedkope snijmachine van Amazon die ik al enkele jaren heb.. een Chefs Choice 609, aangezien ik niet zo vaak bacon maak.

IMG 0113 1

Je kunt het ook gewoon met de hand snijden en dit is waar het in de vriezer plaatsen voor het snijden echt van pas komt.. maakt het een VEEL gemakkelijker.

Zorg ervoor dat je mes vlijmscherp is en vertel jezelf dan dat ambachtelijk spek niet perfect hoort te zijn, zoals dat in de winkel gekochte spul. Het moet eruit zien alsof het met de hand is gesneden.

allemaal in plakjes gesneden 2

Stap 10: Hoe de bacon op te slaan?

Ik verpak de plakjes meestal vacuüm en geef ongeveer de helft van wat ik maak weg aan mijn kinderen, vrienden, familie, enz. En dan gaat de andere helft in de vriezer. Bacon ontdooit snel, dus gooi een pakje in de koelkast de dag voordat je het nodig hebt en het staat voor je klaar.

vacuüm verpakt

Nat gerookt spek is ongeveer een week houdbaar in de koelkast maar ik vergis me aan de kant van de veiligheid en alles wat ik niet weggeef, gaat in de vriezer. Ik raad ook aan de mensen aan wie ik het geef het in te vriezen als ze niet van plan zijn het binnen een paar dagen te gebruiken.

Als je specifieke vragen hebt over het maken van zelfgemaakte bacon op deze manier, stel ze dan in de reacties hieronder en ik zal mijn best doen om je een antwoord te geven. Als ik het niet weet, zoek ik het uit.

Er zijn ook een heleboel mensen op ons forum op rookvleesforums.com die VEEL meer weten over het uitharden en maken van spek dan ik en dat zou ook een geweldige plek zijn om het te vragen.

creditSource link

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart