Gerookte New York Strip Roast

Over deze kok

Voor deze sessie gebruikte ik een New York strip roast van Porter Road en ze vroegen me om hun “All Things Roast’ erover wrijven. Ik was blij om hieraan te voldoen en ter vergelijking kookte ik ook (2) Porter Road New York stripsteaks aan de kant met mijn Jeff’s Texaanse stijl rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) die velen van jullie graag op rundvlees gebruiken.

Stap 1: Droge pekel/kruiden

Ik raad je ten zeerste aan om hiervoor een pan met een rooster te gebruiken, maar dat is helemaal aan jou. Het maakt het gewoon heel gemakkelijk.

Dit is degene die ik gebruik

Leg de gebraden vetkant naar beneden op je pan of rooster.

het gebraad

We gebruikten Porter Road’s rub op het gebraad en omdat er veel meer zout in zit dan wat ik normaal gebruik, heb ik besloten om niet droog het eerst. In plaats daarvan ging ik verder en voegde een goede laag van hun wrijving toe aan de bovenkant en zijkanten van het gebraad en klopte het een beetje met mijn handen om ervoor te zorgen dat het op zijn plaats bleef.

de steaks

Ik legde ook mijn centimeter dikke New Yorkse stripsteaks op het rooster naast het gebraad en bracht ongeveer 1 theelepel grof koosjer zout aan op de bovenkant van elk stuk.

Screenshot 2021 12 07 om 12.25.31 PM

Professionals zeggen om ½ theelepel grof koosjer zout per pond vlees toe te voegen. Ik heb de neiging om meer dan dat toe te voegen, maar als je net begint, raad ik aan om in het begin conservatief te zijn totdat je ziet hoe goed het werkt en je later kunt aanpassen als je dat wilt.

Laat het zout ongeveer 15 minuten op de steaks zitten en zodra je ziet dat het sap naar de oppervlakte wordt getrokken, is het tijd om mijn Texaanse stijl wrijven (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) naar de bovenkant van de steaks.

Screenshot 2021 12 07 om 12.36.03 PM

Voeg een dunne laag toe aan de bovenkant van elk, ongeveer 1 theelepel per steak.

Screenshot 2021 12 07 om 12.239.00 uur

Opmerking: Als je besluit om het gebraad te drogen en mijn rub in Texas-stijl erop te gebruiken, gebruik dan ongeveer 1 TBS grof koosjer zout helemaal bovenaan het gebraad. Wacht ongeveer 15 minuten en zodra je ziet dat het sap naar de oppervlakte wordt getrokken, voeg je mijn Jeff’s Texaanse stijl rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) naar de bovenkant en zijkanten van het gebraad.

Stap 2: koelkasttijd

Zet de pan met het gebraad en/of de steaks een nacht of indien mogelijk ongeveer 12 uur in de koelkast. Dit geeft het zout en de kruiden de tijd om kennis te maken met het vlees en het zowel van binnen als van buiten geweldig te laten smaken.

Verwijder na de koelkasttijd de pan met vlees en zet deze op het aanrecht terwijl u de roker aanzet.

Screenshot 2021 12 07 om 12.40.54 PM

Stap 3: Rook het

Stel uw roker in om te koken op 225 ° F met behulp van indirecte warmte. Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij.

Houd er rekening mee dat: als u een pelletroker gebruikt, raad ik aan om ongeveer 1 uur in de speciale rookstand te beginnen en vervolgens de temperatuur op te voeren tot 225°F. Dit zorgt voor meer rooksmaak.

Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur van de New Yorkse reepjes en/of steaks in de gaten te houden terwijl ze koken.

Ik heb een paar keer gesmolten boter op het vlees geborsteld / besprenkeld terwijl ze kookten. Niet verplicht, maar ik vind dat het iets toevoegt aan het eindproduct.

Screenshot 2021 12 07 om 12.248.00 uur

Wanneer het vlees 54°C in het midden bereikt, is het gaar en moet het onmiddellijk van het vuur worden gehaald.

Steaks duren ongeveer 1 uur, een braadstuk van 4-5 lb duurt ongeveer 4 uur.

Stap 4: Rusten

Ik verwijderde de steaks rond de 1 uur omdat ze een goede medium rare hadden bereikt. Ik wikkelde ze in folie om ze vast te houden tot het grotere gebraad klaar was met koken. Ik wilde ze samen proeven en een smaakvergelijking maken tussen mijn zoutarme rub met de droge pekel en de Porter Road (meer zout) rub zonder droge pekel.

Screenshot 2021 12 07 om 12.49.49 uur

Ik verwijderde mijn braadstuk bij ongeveer 128 ° F (ongeveer 4 uur kooktijd) en plaatste het in een pan bedekt met folie gedurende ongeveer 30 minuten. Je kunt het ook gewoon op een snijplank leggen met folie eroverheen voor 20-30 minuten als je dat liever hebt.

Screenshot 2021 12 07 om 13.11 uur

Door te rusten kunnen de sappen in het vlees bezinken voordat je erin snijdt. Dit vermindert de hoeveelheid sappen die uit het vlees loopt wanneer u het begint te snijden en zorgt voor sappiger steaks.

Stap 5: Snijd en serveer

Snijd het gebraad in steaks van tot 1 inch en sprenkel er een beetje gekruide boter* over terwijl je ze serveert.

*Gekruide boter is gewoon een stuk gesmolten boter met 1 tot 2 TBS van de rub waarmee je de biefstuk op smaak hebt gebracht voordat je hem kookte. Hoe zouter de rub is, hoe minder je kunt gebruiken. Ik gebruik 1 staafje gesmolten boter en 2 eetlepels Jeff’s Texaanse stijl rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub).

Screenshot 2021 12 07 om 13.24 uur

Vragen en opmerkingen

Kan ik de biefstuk dichtschroeien nadat ik het gebraad heb gesneden? Ja, dat kan zeker, maar als dat het doel is, raad ik aan om ze voor het koken in plakjes te snijden en als biefstuk te koken in plaats van als gebraad. Een betere optie voor gebraden is naar mijn mening om het ongebakken te eten met gekruide gesmolten boter of au jus over de bovenkant van de plakjes.

Moet ik de vetkap verwijderen voordat ik ga koken? Ik raad het niet aan. De New Yorkse strip heeft die bekende dikke dop erop en ik raad aan om het op die manier te serveren. Uw gasten kunnen aan het vet knabbelen als ze dat willen of het aan tafel wegknippen.

Hoeveel braadstuk heb ik nodig? Ik reken meestal op ¾ tot 1 pond per persoon en dat geeft me meer dan genoeg voor mannen, vrouwen en kinderen. Je kunt de steaks desgewenst wat dunner snijden voor de kleinere eters en zelfs doormidden snijden om de steak verder te laten gaan.

Welke rub was beter in de bovenstaande vergelijking? Zoals de meesten van jullie weten, ben ik helemaal voor zoutarme rubs en ik ben dol op het drogen van pekel, dus naar mijn mening wint mijn rub in Texas-stijl alle weddenschappen vanaf het begin, maar ik zou liegen als ik de “All Thing Roast” zou zeggen was niet lekker. Dat was het zeker en ik raad je aan het te proberen als je de kans krijgt.

creditSource link

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart