Gerookte roomkaas – Leer vlees roken met Jeff Phillips

Stap 1: Roomkaas in pan

Je hebt een platte bakplaat of folie nodig om de blokjes roomkaas op te leggen. Ik heb de pan alleen uit mijn rooster en pannenset gebruikt.

Ik heb folie gebruikt om het opruimen supergemakkelijk te maken.

In het midden van de pan werden 2 blokken roomkaas (elk 8 ons) gelegd.

Stap 2: Kruiden toevoegen

Ik heb ervoor gekozen om mijn . toe te voegen Texaanse stijl wrijven (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) naar een van hen en mijn originele rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) naar de andere. Je kunt iets anders gebruiken als je dat liever hebt, maar het moet een zoutarme rub zijn zoals die van mij, zodat je veel kunt toevoegen zonder dat het te zout wordt.

Breng de rubs aan op de boven-, onder- en zijkanten.

IMG 0343

Opmerking: Ik heb niet geprobeerd om andere dingen in de kaas te mengen, maar ik denk dat je dingen kunt mengen en het dan weer kunt vormen tot een blok of vorm naar eigen keuze. Ik zal daar op een later moment een apart recept over maken.

Stap 3: Rooktijd

Het idee voor het opzetten van uw roker is een lage, indirecte warmte en veel rook. Een pelletroker is hier perfect voor, aangezien de meeste een speciale rookinstelling hebben die 160-180°F handhaaft.

Je hebt wel wat warmte nodig om de kaas van binnen heel zacht te krijgen, maar ik raad aan om hem zo mogelijk onder de 225°F te houden, waarbij 160-180°F ideaal is.

Een waterpan is bij dit proces niet nodig. Als je roker een waterpan gebruikt om te voorkomen dat de hitte het vlees rechtstreeks raakt, laat hem dan gewoon drogen of doe er zo min mogelijk water in.

Zet de hele pan op het rooster..

roomkaas in roker

Laat de rook ongeveer 3 uur rollen

roomkaas in rook

Stap 4: Serveer het op

Haal de gerookte roomkaas uit de smoker en serveer direct met je favoriete crackers of een selectie van verschillende pretzels, crackers, chips, etc.

roomkaas klaar

IMG 0389

f

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Hapman.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart