Is een kant-en-klaar maaltijdservice ongezond?

Jaren lang hadden kant en klare maaltijden en de Kant-en-klaar maaltijdservice een slecht imago. Er heerste het beeld dat deze maaltijden te zout en vet waren en amper groente bevatten. Daarnaast zou de straling van de magnetron slecht zijn. Hoe zit dat tegenwoordig met kant en klare maaltijden? In deze blog lees je er meer over!

Hoe gezond is gebruik maken van een kant-en-klaar maaltijdservice?

Of het gezond is om gebruik te maken van een kant-en-klaar maaltijdservice, hangt af van de maaltijd en wat erin zit. Hetzelfde geldt voor een maaltijd die je zelf bereidt. Je kunt bijvoorbeeld pasta maken met veel gehakt, witte penne en tomatensaus. Je kunt ook volkoren pasta maken met minder saus, vegetarisch gehakt en groente. Qua voedingsstoffen zijn deze maaltijden een verschil van dag en nacht. Of een kant en klare maaltijd gezond is, hangt dus voornamelijk af van de ingrediënten. Tegenwoordig maakt een kant-en-klare maaltijdservice veel gezondere gerechten dan vroeger.

Zorg voor niet teveel ongezonde toevoegingen

Net als een zelfgemaakt gerecht moet een kant-en-klare maaltijd genoeg voedingsstoffen bevatten. Het is essentieel dat het gerecht niet te veel ongezonde stoffen bevat, zoals verzadigd vet, suiker of zout. Als je kiest voor een gezonde kant-en-klaar maaltijdservice weet je zeker dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Welke maaltijden van een kant-en-klaar maaltijdservice zijn het gezondste?

Kant-en-klaar maaltijdservices leveren steeds meer gezonde voorbereide maaltijden. Ouderwetse kant en klare maaltijden zijn net zo ongezond als friet of pizza, maar tegenwoordig bieden veel maaltijdservices volwaardige maaltijden aan. De kant en klare gerechten van de supermarkt bevatten veel smaakversterkers die ervoor zorgen dat de maaltijden langer te bewaren zijn. Hierdoor is het imago van deze maaltijden niet bepaald positief. Een goede kant-en-klaar maaltijdservice heeft echter maaltijden die alle nodige voedingsstoffen bevatten. Veel mensen denken dat het opwarmen van kant-en-klare maaltijden slecht voor je is, maar volgens het Voedingscentrum kan dit helemaal geen kwaad. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, want het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als in de oven verwarmen.

Het verwarmen van een maaltijd in de magnetron

Bij het verhitten van een maaltijd in de magnetron wordt er gebruik gemaakt van microgolven. Deze zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid en er komt geen radioactieve straling vrij. De microgolven brengen de vochtdeeltjes in het eten in beweging. Bij deze beweging komt er warmte vrij waardoor het eten in rap tempo wordt opgewarmd.

Hoe kun je de magnetron veilig gebruiken?

Bij het verwarmen van een maaltijd van een kant-en-klaar maaltijdservice is het belangrijk om de magnetron op de juiste manier te gebruiken. Je dient geen metalen pannetjes in de magnetron te zetten en je moet ervoor zorgen dat de warmte altijd kan ontsnappen. Als je een pot gebruikt, dan moet je het deksel ervan af halen omdat de pot anders kan ontploffen. Dit geldt ook voor producten met een schil, zoals eieren.

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart