Gerookte hotdog verbrande uiteinden

Stap 1: Bereid de hotdogs voor

Verbrande punten hebben alles te maken met de smaak en we willen hier veel rub op aanbrengen. Om het te laten kleven, kun je het beste een bindmiddel gebruiken, zoals gele mosterd.

Je kunt met verschillende kruiden spelen als je wilt, maar ik gebruik over het algemeen mayo en mosterd op mijn hotdogs, dus besloot ik die mix voor het bindmiddel te gebruiken.

Begin met het regelen van al je hotdogs in een foliepan van halve grootte.

Gebruik ongeveer 2 TBS gele mosterd en 2 TBS mayonaise en borstel dat mengsel vervolgens over de bovenkant, zijkanten en onderkant van de hotdogs.

IMG 1433 1

Bestrooi de bovenkant, zijkanten en onderkant van de honden met Jeff’s originele rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub). Wees genereus!

IMG 1437

Vervolgens plaatste ik de hotdogs op een pan met een rek.

Laat de voorbereide hotdogs daar zitten terwijl u de roker klaarmaakt

IMG 1442

Stap 2: Maak de roker klaar

Stel uw roker in om te koken op 225 ° F (107 ° C) met indirecte warmte. Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij.

Als je een pelletroker gebruikt, lees dan deze tips voor het beste resultaat

Stap 3: Rooktijd

Plaats de hotdogs op de rookoven en rook ze ongeveer 1 uur of tot ze in het midden 71°C zijn en aan de buitenkant een beetje donkerder beginnen te worden.

IMG 1454

Als ze klaar zijn met koken, breng je ze terug naar het huis voor verdere voorbereiding.

Stap 4: Snijd ze in stukken

Om er “verbrande punten” van te maken, moeten we deze in stukjes snijden.

Ik gebruikte hotdogs met een lengte van een kwart pond en sneed ze in stukjes van 1 inch.

IMG 1458

Ik kreeg 4 stuks van elke hotdog.

Leg de stukjes in een halve maat foliepan.

IMG 1465 1

Stap 5: Saus en Rub

Voeg ½ kopje toe aan de pan met hotdogstukjes Jeff’s originele barbecuesaus (Koop formule hier | Gebottelde saus kopen) en ¼ kopje Jeff’s originele rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) evenals een volle handvol bruine suiker of ongeveer 1 kopje.

IMG 1469

Roer dit mengsel samen met de stukjes hond om te coaten.

IMG 1473 1

Ze zijn nu klaar om te worden verwerkt tot verbrande uiteinden.

Stap 6: Hoge verwarmingstijd

U wilt de hitte op de roker verhogen tot 375 ° F (191 ° C) of u kunt hiervoor ook de grill of oven gebruiken.

Als je een pelletgrill hebt, werkt dat perfect!

De hoge hitte zal de saus, het wrijven en de suiker op de hotdogstukken karamelliseren en ze veranderen in verbrande hotdog-uiteinden.

Zodra de hogere hitte is bereikt, plaatst u de pan met hotdogs op het rooster.

Stap 7: Roer vaak

De onderkant hiervan begint te karamelliseren, dus je moet ze ongeveer elke 10-15 minuten roeren totdat ze het gewenste niveau van klaar hebben bereikt dat je lekker vindt.

Ik hou van een beetje “char” op de mijne, dus ik doe meestal ongeveer 30-40 minuten, maar dit zal variëren afhankelijk van waar je op kookt en hoe “verbrand” je ze lekker vindt.

IMG 1475

Stap 8: Serveer en geniet

Ik heb de mijne geserveerd met een tandenstoker in elk als voorgerecht, maar deze maken ook geweldige subs of poboys.

IMG 1479

Stap 9: Variaties

  • Probeer worsten, andouille, hotlinks, enz
  • Wikkel de verbrande uiteinden in met een klein stukje spek
  • Leg op elk een jalapeño voordat je er met een tandenstoker in prikt
  • Gebruik tijdens de hoge hittefase jam of gelei bij de rub in plaats van barbecuesaus.
  • Experimenteer met verschillende bindmiddelen

creditSource link

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart