Masterbuilt roker die niet rookt – Leer vlees roken met Jeff Phillips

Ik krijg deze vraag vrij vaak en het is altijd zoiets als, “waarom rookt mijn Masterbuilt-roker niet??”.

Er zijn ook veel andere elektrische rokers in kaststijl die exact hetzelfde probleem hebben. In principe kan elke elektrische roker met een verwarmingselement dat hetzelfde element gebruikt om de roker te verwarmen en de houtsnippers te verwarmen zodat ze gaan roken, dit probleem hebben.

Ik heb het antwoord, maar sta me toe eerst uit te leggen:

Bij dit type roker, wanneer u de stekker in het stopcontact steekt en hem aanzet, gaat er een verwarmingselement aan en verwarmt de roker. Er is waarschijnlijk een houtsnipperbak direct boven het verwarmingselement dat u vult met houtsnippers.

Het verwarmingselement gaat aan en uit om de ingestelde temperatuur van de roker te behouden. Dit betekent dat het misschien 4 of 5 minuten aan is en dan 4 of 5 minuten uit. Op een echt warme dag kan het meer uit zijn dan aan, omdat er misschien niet veel voor nodig is om de temperatuur te handhaven.

In feite is het misschien niet genoeg om de houtsnippers zelfs maar te laten smeulen, zodat ze rook kunnen creëren.

Je moet het element een soort van dwingen of misleiden om op te komen, zodat het het hout kan laten roken.

Ik heb een paar opties:

Optie 1

Zet uw rookoven pas aan als u klaar bent om te beginnen met koken.

Ga je gang en laad houtsnippers in de bak en vul de pan met water. Zodra je het voedsel in de rookoven hebt geplaatst, zet je hem aan en stelt je de temperatuur in. Dit geeft de warmte voldoende tijd om het hout te laten roken en uw probleem is opgelost.

Optie 2

Verwarm de roker van tevoren voor, maar alleen tot de laagste temperatuur die uw roker zal handhaven. Vul de pan met water maar doe er nog geen houtsnippers in.

Zodra u het voedsel in de rookoven plaatst, dan vul tegelijkertijd de houtsnipperlade en sluit de deur.

Zet uw rookoven onmiddellijk op uw rooktemperatuur, waardoor het verwarmingselement gaat draaien om de temperatuur te verhogen.

Dit zou voldoende tijd moeten zijn om de houtsnippers te laten smeulen en rook te laten ontstaan.

Optie 3

Verwarm je elektrische roker zoals gewoonlijk voor. Ga je gang en vul de waterpan, maar plaats nog geen houtsnippers in de bak.

Zodra u het voedsel in de rookoven heeft geplaatst, vult u de houtsnipperlade, maar houdt u de deur lang genoeg open om een ​​groot deel van de warmte te laten ontsnappen, zodat het verwarmingselement wordt gedwongen om aan te gaan, zodat de frietjes kunnen smeulen en rook kunnen veroorzaken.

Hoe zit het met het toevoegen van meer houtsnippers?

Elke keer dat je houtsnippers opbranden en je geen rook meer ziet, wil je meer houtsnippers aan de houtlade toevoegen en de deur een beetje open houden zodat er wat warmte kan ontsnappen, waardoor het verwarmingselement gedwongen wordt weer aan te gaan en het hout te pakken te roken.

creditSource link

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart