Juice Up, Smaak en Verwarm Pulled Pork

Stap 1: peuken in een pan

Deze stap is optioneel, maar ik raad het ten zeerste aan: plaats de varkenshaas in een halve foliepan met vetkap omhoog. Als je meerdere stukken vlees hebt, gebruik dan voor elk een aparte pan.

Waarom een ​​pan gebruiken? Dit houdt je smoker schoner en zorgt ervoor dat je al die lekkere sappen uit de varkenskont opvangt.

Stap 2: Mosterd en Rub

Breng een dunne laag mosterd aan op de vetkap en zijkanten van de varkenshaas. Hierdoor blijft de rub heel goed aan het vlees plakken.

IMG 1263

Dan royaal toepassen Jeff’s originele rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) aan de vetkap en zijkanten van de kolf.

IMG 1266

Na het aanbrengen van mosterd en wrijf, laat je de kont daar ongeveer 10 minuten zitten, zodat de wrijving één kan worden met de mosterd en draai hem dan om tot de vetkap naar beneden.

Hier blijft het tijdens het kookproces.

Breng mosterd aan en wrijf op de “nu” bovenkant en je bent klaar om te koken.

IMG 1271

Laat het daar zitten terwijl u de roker klaarmaakt.

Stap 3: Stel de roker in

Stel uw roker in om te koken op ongeveer 225 ° F (107 ° C) met indirecte warmte.

Opmerking: als u een pelletroker gebruikt, volgen hier enkele tips om u te helpen.

Als je roker een waterpan gebruikt, vul deze dan bij.

Geef de roker wat tijd om op te warmen voordat je verder gaat met het rookproces.

Stap 4: Rook de varkenspeuk(en)

Plaats de pannen met de varkenspeuken op het rookrooster en sluit het deksel.

IMG 1274 1

Zorg ervoor dat je een goede rookstroom hebt. Ik heb hickoryhout voor de mijne gebruikt, maar je kunt je favoriete rookhout gebruiken of welk ander rookhout dan ook dat je beschikbaar hebt.

Houd de rook minstens 4-6 uur aan, maar het is prima om het de hele tijd door te laten gaan.

Houd tijdens het rookproces 225 ° F (107 ° C) aan en u kunt verwachten dat het ongeveer 14 uur duurt voordat de varkenspeuken klaar zijn.

Sommige mensen houden ervan om de varkenspeuken in te pakken of te bedekken zodra het 160°F (71°C) bereikt, maar ik pas deze methode meestal niet toe.

Wanneer de varkenspeuken 207 ° F (97 ° C) bereiken in het dikste deel van het vlees, zijn ze gaar en klaar om het huis in te gaan om af te koelen.

IMG 1283

Stap 5: Reserveer de sappen

Giet de sappen uit de pan in een grote pot of andere container.

Hier zijn enkele instructies om het vet van de sappen te scheiden als je dat wilt.

Leg ze apart voor later.

Opmerking: Een andere optie is om het sap in de pan te laten en het vlees daar in die sappen uit elkaar te trekken. Dit is niet zo gezond, maar het smaakt geweldig en het vlees is ZO sappig en smaakvol!

Stap 6: Trek of versnipper het vlees

Nadat het vlees ongeveer een uur is afgekoeld, gebruikt u een paar vorken om het vlees in stukken te trekken. Versnipper het niet te veel.. laat het gewoon uit elkaar vallen in zijn natuurlijke secties.

IMG 1284

Besteed een paar minuten aan het verwijderen van grote stukken vet of membraan en je bent klaar!

IMG 1285 1

Bedek de pannen met het vlees en zet ze in de koelkast om later op te warmen.

Pulled Pork opwarmen

Zoals ik eerder al zei, heb ik veel vragen gehad over het opwarmen van pulled pork zodat het niet droog wordt of smaakt alsof het gisteren gekookt was (ook al was het dat wel). Hier is mijn eenvoudige methode om het sappiger, rokeriger en zelfs beter te laten smaken dan de dag ervoor:

Stap 1: Vlees in pannen

Bij voorkeur kun je dit opwarmen op de rookoven, maar het zal ook prima werken in de oven of zelfs over de stop of grill.

Plaats het vlees in foliepannen of zelfs grote gietijzeren koekenpannen zoals ik deed.

IMG 1287

Stap 2: Juice it Up

Als je sappen hebt achtergehouden, giet die dan gelijkmatig over de pulled pork. Ik gebruik deze sappen vaak als ik het vlees voor het eerst serveer, dus het is normaal dat er nu nog sap over is als het tijd is om het op te warmen. Geen probleem!

Voeg een klontje boter toe aan de bovenkant van het vlees.

IMG 1288 1

Opmerking: ik had een tekort aan boter tijdens het maken van deze foto’s, dus ik moest een halve stok op elke pan gebruiken om het te laten werken. Dat was genoeg, maar naar mijn mening is een hele stok het beste.

Tijdens het opwarmen zal de boter smelten en het vlees sap maken.

Stap 3: Voeg meer kruiden toe

Met de boter bovenop het vlees voor meer sap, voeg ook meer kruiden toe over de bovenkant van het vlees. Ik meet dit niet, maar doe het naar smaak. Voeg een goede strooisel toe en proef het. Je kunt indien nodig eenvoudig meer toevoegen vlak voordat je het opdient.

IMG 1290

ik gebruikte de originele rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) tijdens het kookproces, wat echt een geweldige balans is tussen zoet en pittig zonder te ver in beide richtingen te zijn.

Tijdens het opwarmen gebruik ik het liefst de Texas rub (Koop formule hier | Koop gebottelde rub) in plaats van de originele rub. Het heeft iets meer zout dan het origineel en heeft de neiging om de smaak iets meer naar voren te brengen.

Stap 4: Verwarm het vlees opnieuw

op de roker stel het in op ongeveer 225 ° F (107 ° C) of zelfs zo hoog als 275 ° F (135 ° C) als u haast heeft. Verwarm onafgedekt 30-60 minuten of tot de boter volledig is gesmolten en het vlees goed en heet is.

IMG 1294

In een pelletroker zet hem op de speciale rookstand, zodat je een maximale rooksmaak krijgt tijdens het opwarmen. Laat het vlees onbedekt en verwarm gedurende 60-90 minuten of tot de boter volledig is gesmolten en het vlees goed en warm is.

In de oven verwarm opnieuw bedekt met folie op 135 ° F (135 ° C) gedurende ongeveer 30 minuten of tot de boter volledig is gesmolten en het vlees helemaal goed en heet is.

Stap 5: Serveer het op

Als het vlees gaar is, roer je het goed door elkaar om de boter, de extra kruiden en de rook (als je de rookoven hebt gebruikt) erdoor te mengen.

Bel het diner en geniet van het kijken naar iedereen die erin graaft!

Ik doe dit de hele tijd en ik zeg je, het is net zo goed als het was toen het voor het eerst uit de roker kwam, sommigen zeggen zelfs dat het beter is en ik ben het niet oneens.

Laat me weten hoe het gaat in de reacties hieronder als je het eens probeert.

creditSource link

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart