3 toppers voor op de barbecue

Kun jij als het zomerweer in aantocht is ook niet wachten om de barbecue er weer bij te pakken? Of je nu over een complete buitenkeuken met gasbarbecue beschikt, of met een simpel wegwerpmodel richting het park vertrekt, de barbecue is bij veel mensen een vast onderdeel van de zomer. Gemiddeld steken Nederlanders de barbecue zo’n 10 keer per jaar aan en de heerlijke geur is voor velen onweerstaanbaar. Ondanks de opkomst van vleesvervangers en groentegerechten, blijven de traditionele vleessoorten nog steeds favoriet op de barbecue. Benieuwd naar de 3 toppers? Lees het hier!

Worst

Worstjes zijn erg veelzijdig en zijn van jong tot oud erg geliefd voor op de barbecue. Op horecacentrumbrabant.nl zie je bijvoorbeeld dat de knapperige grove Duitse braadworst de ultieme barbecueklassieker is. Lekker op een broodje of gewoon met een sausje en frisse coleslaw. Voorgegaarde worsten kunnen zo op de barbecue en zijn makkelijk te garen. Verse worsten kun je het beste een paar minuten wellen in net gekookt water voordat je ze op de barbecue legt, om te voorkomen dat ze door de plotselinge hitte scheuren. 

Hamburger

Natuurlijk kun je een hamburger gewoon in de pan bakken, maar de echte, traditionele hamburger wordt gegrild op de barbecue, waar het dan ook een onmisbaar stukje vlees is. Zorg dat de barbecue goed heet is zodat je de hamburgers er maar kort op hoeft te leggen. Zo schroei je de buitenkant snel dicht terwijl je de sappigheid behoudt. Strooi zout pas op het laatste moment over de burgers, want als dit mengt met het vlees zullen de eiwitten zich binden en worden ze minder mals.

Speklap

Een vettig, rokerig speklapje van de barbecue is natuurlijk om van te watertanden. Mits goed bereid een echte favoriet, maar helaas gaat dit vette stuk varkensvlees nogal eens in vlammen op en komen ze te hard, te droog en zelfs verbrand van de barbecue. Bak ze dan ook niet te heet en liever richting het einde van de barbecue, als deze al een beetje is afgekoeld en keer ze regelmatig zodat ze niet de kans krijgen om te verbranden. Met deze drie toppers zorg je hoe dan ook voor een geslaagde barbecue!

Hapman.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart